Skoči na glavno vsebino

MojKomunikator

Na OŠ Milke Šobar – Nataše v Črnomlju smo leta 2013 v okviru projekta Razvoj mobilnega komunikatorja za lažje sporazumevanje, ki ga je podprlo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Evropska unija – Evropski sklad za regionalni razvoj, izdali sodobni elektronski pripomoček za komunikacijo, ki temelji na vsakdanjih pogovornih situacijah. 

Mobilna aplikacija MojKomunikator omogoča možnost sporazumevanja osebam, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo govoriti. Uporablja se lahko tudi za učenje oz. utrjevanje besed v slovenščini. Uporabniki za uporabo aplikacije MojKomunikator ne potrebujejo nobenega predznanja, saj je le-ta za uporabo enostavna. Aplikacija vsebuje osnovne besede in sporazumevalne vzorce (v slikovni, besedni in zvočni obliki), ki so potrebni za vsakdanje sporazumevanje. V okviru projekta je bil razvit tudi spletni portal, ki je omogočal delovanje aplikacije na stacionarnem računalniku ter prilagajanje le-te uporabniku z dodajanjem svojih slik in zvokov. Spletni portal je omogočal prenos uporabniku prilagojene aplikacije na svojo mobilno napravo. Spletna aplikacija in aplikacije so bile v trgovinah na voljo do decembra 2018, ko se je projekt iztekel. Nadomestil jih je MIKI (Mobilni Interaktivni Komunikator I), posodobljena verzija aplikacije MojKomunikator, za operacijske sisteme Android.

Prvotna aplikacija MojKomunikator je uporabnikom še vedno na voljo v obliki  t.i. progresivne spletne aplikacije (PWA). Lahko si jo naložite na pametni telefon ali tablico, kjer nato deluje tudi brez internetne povezave. Lahko jo uporabljate tudi na osebnem računalniku, nima pa več možnosti dodajanja svojih slik in zvokov. Dostopna je na povezavi TUKAJ, kodo programa pa si lahko ogledate TUKAJ.

Related Images:

Dostopnost