Skoči na glavno vsebino

Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

Osnovna šola Milke Šobar-Nataše nudi učencem in zaposlenim možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes/).

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen brezžični dostop do omrežja šole. Na enak način (z istimi prijavnimi podatki) lahko dostopate do omrežja tudi v drugih izobraževanih in raziskovalnih organizacijah, ki so vključene v sistem Eduroam v Sloveniji in tujini.

Za vzpostavitev povezave uporabite veljavno uporabniško ime in geslo za dostop do storitev ArnesAAI.

Do omrežja lahko dostopate z različnimi napravami (prenosni računalnik, dlančnik, telefon), ki imajo ustrezen WIFI vmesnik (podpira standarde 802.11b ali 802.11g in varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise).
Pred vzpostavitvijo povezave je potrebno nastaviti profil za povezavo v omrežje Eduroam. Pripomoček za namestitev lahko prenesete s spletne strani https://cat.eduroam.org/. Bodite pozorni, da pred prenosom izberete organizacijo Osnovna šola Milke Šobar-Nataše, sicer prijava z našimi prijavnimi podatki ne bo uspešna.
(Pri operacijskem sistemu Android je potrebno predhodno namestiti iz trgovine Play aplikacijo Eduroam CAT (razvijalec: GÉANT Association).)
Podrobnejša navodila za različne operacijske sisteme so na povezavi:  http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/.


Kontaktna oseba v primeru težav je Tina Črnič, tina.crnic@osmsn.si

Related Images:

Dostopnost