Skoči na glavno vsebino

V sredo, 19. 6. 2024, smo se končno odpravili na težko pričakovan izlet na morje, ki so nam ga v začetku leta s svojo donacijo omogočili udeleženci oddaje Večerja za 5. Mnogi od učencev so celo prvič videli in »okusili« morje, zato je bila to zanje še prav posebna izkušnja.

Naša pot nas je najprej vodila do Crikvenice, kjer smo si v Aqariumu Crikvenica ogledali različne morske živali. Nato smo se odpravili proti Krku na Njivice. Tam smo počakali na katamaran, ki nas je popeljal stran od obale proti otoku Cresu. Ob prijetni glasbi in morskem vetrcu smo uživali v panoramski vožnji. V spodnjih prostorih naše ladje smo si imeli možnost ogledati tudi podmorski svet, ki nas je presenetil z modrino in bogastvom morskega dna. Po končani vožnji nas je neki potnik na ladji še počastil s kepico sladoleda.

V popoldanskih urah smo dočakali tudi namakanje in plavanje v morju in se dokončno prepričali, da je morje res slano. Popoldanski malici pa je sledila še pot domov in čeprav je bil naš »morski dan« res dolg, nam je kar prehitro minil.

Related Images:

Dostopnost