Skoči na glavno vsebino
Svetovni dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995. Na ta dan praznujejo torej knjiga in vsi bralci tega sveta. Praznovali pa smo tudi na OŠ Milke Šobar – Nataše.  
Učenci so odigrali pravljično igro spomin, saj so bili na karticah pravljični junaki, kot so Rdeča kapica, Muca Copatarica, Zvezdica Zaspanka idr. Prebirali so odlomke iz pravljic in skušali poiskati pravi naslov. Nekateri učenci so si med seboj prebirali pravljice po izbiri. Za zaključek dneva pa je učiteljica Romana pripravila še pravljično jogo, kjer so se učenci sprostili in hkrati sestavljali zgodbe.
Tako je nastala zgodba, ki so jo sestavili učenci PPVI V …
 
ZMEDA, KI JE PRESENETILA TUDI LEVA

Nekoč je obstajal most. Na njem je bila rjava presta. Bila je ogromna kot drevo. Nad presto je drvelo letalo, ki je nato strmoglavilo v grm. Pod mostom je tekla rekla Čira-čara. V njej so plavale mavrične ribe, ki so skakale skozi podvodni trikotnik. Mimo je prišel pes Floki in polulal plug, ki je stal ob cesti. Za drevesom je spal lev in na vso to zmedo, ki se je dogajala okrog njega, močno zarjovel.

Related Images:

Dostopnost