Skoči na glavno vsebino

Oktobra obeležujemo mesec ozaveščanja o ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) oziroma o motnji pozornosti s hiperaktivnostjo. Pri otrocih se kaže predvsem skozi težave z zbranostjo (med poukom ali delanjem nalog), pretiranim nemirom, slabšo organizacijo pri delu, slabšo kontrolo reakcij ipd.  ADHD opisuje skupino motenj razvojnega tipa, osnovni simptomi pa se praviloma pojavijo v otroštvu in se pogosto nadaljujejo v obdobju mladostništva ter pri nekaterih tudi v odraslosti. Vzroki še niso dobro znani, a vemo, da ne gre za posledice pomanjkljive vzgoje. 

Svetovalnica Črnomelj že vrsto let nudi pomoč otrokom s tovrstnimi težavami, in sicer s sistemom učenja Play Attention, s katerim pomaga razvijati in podaljševati pozornost ter koncentracijo. Namenjen je otrokom s področja celotne Bele krajine. Več o programu Play Attention si lahko preberete na https://www.osmsn.si/2019/02/14/play-attention/
 

V kolikor sumite, da vaš otrok kaže znake ADHD-ja, se lahko obrnete na Svetovalnico Črnomelj, kjer vam bodo z veseljem svetovali oz. odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Kontakt Svetovalnice: nasveti.osmsn@gmail.com

Related Images:

Dostopnost