Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 25. 5. 2023, je v KC Semič potekala finalna prireditev 5. festivala videov S-Factor. Celoletni projekt je okronala obilica otroškega smeha, plesa, petja, zabave in druženja. Pred zaključno prireditvijo je potekal festival Igraj se z mano, ki je postregel z obilico različnih delavnic in predstavitev.  

Delavnicam je sledila prireditev, ki je v sodelovanju z letošnjo partnersko šolo, Ekonomsko šolo Novo mesto, VSŠ, potekala tudi v živo preko spleta.  

 Zbrane je najprej nagovorila v. d. ravnatelja Klavdija Žalec Štrekelj, potem pa še v. d. generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Matjaž Barič ter evropski poslanec dr. Klemen Grošelj.  

 Skupna tema, ki je obarvala letošnjo prireditev, je bila prijateljstvo, ki so ga vsi sodelujoči in podporniki izkazovali skozi vse leto. 

 Nagrade, ki so jih podelili so bile rezultat glasovanja sodelujočih šol, spleta in strokovne žirije:  

  • nagrado za najbolj glasbeno izpovedni video je prejela OŠ Stanka Vraza, Ormož (SLO);   
  • nagrado za najbolj povezovalni video je prejela OŠ Ljubo Šercer, Kočevje (SLO);  
  • nagrado za najbolj sporočilni video je prejel Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales iz Mostarja (BIH);  
  • nagrado po izboru spletnega občinstva je prejela Osnovna škola Dušana Dugalića, Beograd (SRB).   

 Glavne tri nagrade pa so osvojili: 

3. mesto: Cirius Vipava (SLO)
2.
mesto: Center Janeza Levca Ljubljana, OE Levstikov trg (SLO)
1. mesto pa je prejela OŠ Milke Šobar – Nataše, Črnomelj (SLO). Video pod naslovom Dovolj sva jaz in ti, ki so ga izdelali učenci zadnje triade NIS ter PPVI 3 pod mentorstvom Vlaste Lah in Gee Gregorič v sodelovanju s Klaudijo Jaketič – CLaudiZu ter Ajdo Majerle je prejel največ glasov s strani učencev, učiteljev ter strokovne žirije. 

Vsi ostali podatki so na voljo na spletni strani https://sfactor.splet.arnes.si/ 

Čestitke vsem! 

Ogled prireditve je možen: https://www.youtube.com/watch?v=t6ZNUBEi224  

 

 

 

 

Related Images:

Dostopnost