Skoči na glavno vsebino

Nacionalni inštitut za javno zdravje mesec november posveča ozaveščanju o zasvojenosti in njenemu preprečevanju. Svetovni dan boja proti zasvojenosti pa obeležujemo 11. novembra.

Pri tem največkrat pomislimo na prepovedane droge in alkohol, dejstvo pa je, da je zasvojenosti, ki povzročajo precejšnjo škodo, mnogo več. Med zasvojenosti tako uvrščamo tudi zasvojenost z igrami na srečo, hrano, tobakom, elektronskimi napravami in računalniškimi igricami.

Ključno vlogo pri preprečevanju različnih oblik zasvojenosti imajo starši in drugi pomembni odrasli v okolju, saj imajo na otroka velik vpliv ter možnost, da otroku pomagajo in ga usmerjajo.

Na OŠ Milke – Šobar Nataše smo november posvetili ozaveščanju o zasvojenosti in preventivi.  V sodelovanju z LAS Črnomelj je  v torek,  30. 11. 2021,  dr. Tanja Ravnjak izvedla delavnice in predavanje za učence 7. , 8. in 9. razreda. Namen predavanja in delavnic je bil osvestiti, kaj zasvojenost je, katere oblike poznamo, kako jo prepoznamo in kako jo preprečujemo. Učenci so na delavnicah obnovili svoje znanje, prav tako pa so izvedeli tudi marsikaj novega.

Related Images:

Dostopnost