Skoči na glavno vsebino

Letošnje leto po celotni Sloveniji že 11. leto obeležujemo tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni namen tega dne je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. Letošnje leto je tudi mednarodno leto sadja in zelenjave, zato gre poseben poudarek pomenu lokalne samooskrbe s sadjem in zelenjavo. Pobuda letošnjega leta je tako usmerjena v vključevanje domačega sezonskega sadja in zelenjave, ki naj bo prisotno na domači mizi tekom celega leta.

Zajtrkovali pa smo tudi na OŠ Milke Šobar – Nataše. Postregli smo si z domačim črnim kruhom, slovenskim maslom in domačim medom. Pili smo domače kravje mleko in se za konec posladkali še z jabolkom. Na slikah lahko vidite, da smo se imeli odlično.

Ker pa so prepoznavni znak tradicionalnega slovenskega zajtrka tudi pridne čebelice, ki nabirajo med, so se učenci podali na lov za skritimi čebelicami. Le koliko jih je bilo skritih na šoli?

Dostopnost