Skoči na glavno vsebino

V petek, 23. aprila 2021, so se učenci 7., 8., 9. razreda in PPVI IV, V udeležili zaključnega srečanja projekta Branje ne pozna meja. Dan smo izbrali namerno, saj smo tako hkrati obeležili tudi svetovni dan knjige. Srečanje je, kot se za današnji čas spodobi, potekalo preko aplikacije ZOOM.

Skupaj z dolgoletnimi prijatelji iz Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži iz Karlovca smo na srečanje povabili tudi učence in knjižničarko iz Centra za odgoj i obrazovanje Vladimir Špoljarić iz Varaždina. Naši učenci so hrvaške kolege lepo pogostili in pripravili krajši video kulturni program. Predstavili so tudi knjigi hrvaških avtorjev, ki smo ju prebirali v letošnjem šolskem letu. Učenci 7., 8. in 9. razreda so spoznavali ljubezenske dogodivščine Marka v knjigi Ratka Bjelčića Mali dnevnik velike ljubezni, PPVI IV, V pa nagajivega Ostržka, ki ga je po pravljici Carla Collodija priredila Sanja Pilić. Sledil je klepet, kjer smo izvedeli, kako je projekt potekal pri naših južnih sosedih, žal pa se nismo mogli izogniti niti diskusiji o ukrepih, ki se jih držimo v šolah.

Srečanje je bilo kratko, a sladko. Vsi si želimo, da se naslednje leto srečamo tudi v živo in da bodo maske aktualne samo še v času pustnega rajanja.

Related Images:

Dostopnost