Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Milke Šobar – Nataše smo v preteklem tednu posvetili čas knjigam. Organizirali smo noč knjige, kjer so se učenci PPVI V udeležili različnih aktivnostih ter nato tudi prespali v šoli. Na svetovni dan knjige (23. 4. 2024) pa smo posvetili eno šolsko uro, ki je bila namenjena pravljicam. Zvečer istega dne se je malo drugače odvijala noč knjige v Knjižnici Črnomelj. Knjižničarke so nas prijazno povabile in mi smo se vabilu seveda tudi z veseljem odzvali. Dogodka smo se udeležili učenci iz 8. razreda in učenci iz PPVI V skupaj s knjižničarko Tino.

V knjižnici so bili še drugi otroci, ki so se veselili dogodka. Pričakale so nas knjižničarka Breda,  avtorica Nežka Kukec in ilustratorka Jadranka Završnik iz Kranja. Gostji sta nam predstavili Uganke pregnanke ter pravljico iz slikanice Tri po mačje. Nežka je pravljico pripovedovala, Jadranka pa s pomočjo butaja prikazovala svoje čudovite ilustracije. Program sta popestrili še z igranjem na kitaro in s petjem.

Kasneje smo si lahko izdelali svoje mačke, si nekaj prigriznili ter se podali v pravljično sobo. Tam sta nas pričakali knjižničarki Jožica in Daniela. Prebrali sta nam pravljico Muca Copatarica. To je bil lep zaključek 2-urnega druženja.

Hvala Knjižnici Črnomelj za vabilo na tako čudovit dogodek.

 

Related Images:

Dostopnost