Skoči na glavno vsebino

Na naši šoli smo izredno veseli vsakega delovnega stroja, ki napoveduje, da se bo nekaj delalo ali obnavljalo. Iz majhne stavbice, ki je leta 1970 zrasla na vrhu hribčka, smo postali velika in sodobna šola, ki se lahko pohvali tudi z marsikatero pridobitvijo. A vsaka pridobitev ni samoumevna in tudi ni lahko pridobljena, vendar je izredno olajšala delo z učenci in poskrbela za njihovo varnost. Poleg sofinanciranja občin Črnomelj, Metlika in Semič, smo velik del finančnih sredstev pridobili preko evropskih projektov in donacij.

Tako smo se v teh letih razveselili multisenzorne sobe, prenovljene gospodinjske učilnice, šolskega obračališča, sanitarij na šoli, energetske sanacije, prostorov v 1. nadstropju bivšega dijaškega doma, povezovalnega hodnika med šolo in bivšim dijaškim domom, razdelilnice za hrano, potke do športnega igrišča, letne učilnice, sanitarij za invalide, dvigala …  Šola je sedaj opremljena z novim pohištvom, modernimi IT tablami in računalniki ter številnimi pripomočki namenjenim otrokom s posebnimi potrebami. 

Tudi 50-letnica je lep jubilej, v sklopu katerega bomo tudi slovesno otvorili nove, prenovljene prostore v dijaškem domu, kjer se šolajo naši najranljivejši, a najsrčnejši učenci.

 

Related Images:

Dostopnost