Skoči na glavno vsebino

Učenci letošnjega 8. razreda že od lanskega šolskega leta raziskujejo svoje zaposlitvene možnosti. V lanskem šolskem letu so raziskovali poklica cvetličar in predelovac mleka, letos pa so, ponovno s pomočjo ZIK-ove Poklicijade, spoznavali poklica mizar in avtoklepar.

V torek, 14. 11. 2023, so se z učitelji odpravili na Svibnik k Marjanu Jakofčiču, ki jim je predstavil in pokazal, kaj vse počne mizar, kakšna specifična znanja mora imeti in kako poteka njegov običajen dan. Čez teden dni, 21. 11. 2023, pa so jo mahnili proti Majerju, kjer so jih toplo sprejeli pri Avtokleparstvu Vinko Banovec. Tam so spoznavali poklice mehanik, avtoličar in avtoklepar, si ogledali podvozje avtomobila, spoznali, kako nastane rja, dovolili pa so jim vstopiti tudi v lakirnico, kjer je avtoličar ravno lakiral vrata avtomobila.

Ko se odločamo o svoji poklicni poti, smo mnogokrat zmedeni, ali pa se ne znajdemo dobro v poplavi informacij z letakov, zato se nam zdi pomembno, da se naši učenci od blizu spoznajo s poklici, ki jih zanimajo. Hvala zato vsem, ki so nam odprli vrata svojih delavnic, pa tudi Ireni Bohte iz Zavoda za izobraževanje in kulturo, ki je organizirala obiske.

Related Images:

Dostopnost