Skoči na glavno vsebino
Učenci posebnih programov iz osnovne šole Milke Šobar – Nataše smo se 28. 9. 2023 udeležili dnevov zeliščarstva, ki jih je organiziral Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Zavod jabolko in Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto v Kulturnem centru Črnomelj. Prisotni smo bili na delavnicah: izdelovanje naravnega deodoranta, izdelovanje zeliščnih bonbonov in pestrost v sadnem vrtu. Delavnice so bile pestre, s seboj pa smo si lahko odnesli izdelane naravne dobrote.
Pestro in zeliščno dogajanje smo prenesli tudi na šolo, kjer smo vonjali, rezali in sušili dišeča zelišča. PPVI V je pripravil melisin sirup, narezal in posušil peteršilj ter drobnjak. Osušena zelišča bomo uporabili pri kuhi tekom šolskega leta. PPVI III je izdelal okusno domače zeliščno maslo z drobnjakom, ki ga bodo prav tako uporabili pri pripravi slanih jedi. Učenci oddelka PPVI IV so natrgali liste žajblja in melise ter jih dali sušiti. Z osušenimi listi si bomo pozimi kuhali čaj.  
PPVI I je osmukal sivko in pehtran. Iz pehtrana so za vse učence pripravili sladko presenečenje – preprosto pecivo s pehtranom. Presenetili so nas tudi učenci PPVI II, ki so osmukali rožmarin in iz njega pripravili rožmarinove krekerje s sirom.  

Dan je bil čudovit, obarvan s prijetnimi dišavami in smehom naših učencev.

Related Images:

Dostopnost