Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 19. 6. 2023, se je na OŠ Milke Šobar – Nataše odvijal bralni maraton. Učenci so prvi dve šolski uri prebirali zgodbe, pesmi in uganke slovenskega pesnika, pisatelja, prevajalca in igralca Andreja Rozmana – Roze, ki nas je presenetil tudi z obiskom na šoli. Za dobrodošlico mu je učenka Sabina zapela pesem Dalmatinka, učenec Domen pa je prebral pesnikovo pesem Žuželčji žur. Besede dobrodošlice sta povedali ravnateljica in knjižničarka.

Andrej Rozman nam je pripovedoval zgodbo o kravi, ki jo je pasel Mihec, povedal pesem o mareli, Urški ter prikazal nemo petje. Učenci so ga z navdušenem poslušali in se trudili razvozlati uganke. Na koncu pa je pesnik podelil še priznanja učencem, ki so skozi celo šolsko leto pridno brali in sodelovali pri bralni znački.

Andrej Rozman – Roza ustvarja predstave za otroke, piše humorne pesmi in pravljice ter gledališke komedije za otroke in odrasle. Veliko prevaja, nastopa, režira in igra v svojem gledališču Rozinteater, ki ga je ustanovil leta 2003.

Obisk je bil prijeten in zabaven. Lepo se zahvaljujemo gospodu Lindiču, ki nas je povezal z Andrejem Rozmanom – Rozo.

Related Images:

Dostopnost