Skoči na glavno vsebino

»Da pa ne bi ostale brez petelina Pepina, so kokoške na tihem sklenile, da se bodo za njegovo naklonjenost še posebej potrudile.«

Tako je zapisala slovenska pisateljica Mojiceja Bonte v svoji knjigi Ko se kokoška zaljubi v petelina. Ta zgodba je bila namreč učencem PPVI, ki sodelujejo pri projektu Drugačne pravljice, najbolj všeč, saj je hudomušna.

Ob zaključku projekta, ki ga je v četrtek, 11. 5. 2023, organizirala knjižničarka Daniela iz Knjižnice Črnomelj, smo se prireditve z veseljem udeležili. Tam pa nas je pričakala tudi pisateljica Mojiceja Bonte. Povedala nam je svojo zgodbo iz otroštva ter pripravila zanimiv in zabaven program z raznimi izzivi za učence. Tekmovalcem kviza je podelila knjižne nagrade.

Da pa je bil dogodek še bolj pester, so za to poskrbeli tudi naši učenci. Anja, Tina in Žiga so prebrali odlomek iz knjige Kako je gospod Problem šival hlače, učenci Sebastijan, Marcel, Vid in Ajla pa so nam ob koncu programa še zrecitirali pesem Ciciban našega pesnika Otona Župančiča. Dogodek nam je vsem ostal v lepem spominu in ga ne bomo tako zlahka pozabili.

Učenci že komaj čakajo na prihodnje šolsko leto, ko jih bo zopet obiskala knjižničarka Daniela in jih popeljala v pravljični svet.

Related Images:

Dostopnost