Skoči na glavno vsebino

Tone Pavček: Branje

»Brati pomeni početi podvige.

Brati je možno marsikaj.

Recimo: grozdje in fige in knjige

in med brati še kaj.

 

V ponedeljek, 13. junija 2022, so imeli učenci PPVI II, III, IV in V na OŠ Milke Šobar – Nataše zaključek projekta Drugačne pravljice. Ker jim je v četrtek zagodlo vreme, so se tokrat zbrali v športni dvorani na Majerju. Projekt, ki ga izvajajo pod okriljem črnomaljske splošne knjižnice, so zaključili s torto. Žal je bila ta samo v pravljici.

Za uvod jim je šolska knjižničarka prebrala pesem Toneta Pavčka Branje. Knjižničarka Daniela pa je izbrala »eno hecno« pravljico O miški, ki je oklofutala medveda. Miški je na rojstni dan izginil najlepši in največji oreh. Bila je tako besna, da je nihče ni uspel pomiriti. Da bi se umirila, ji je medved celo dovolil, da ga oklofuta. Pomagalo pa ni. Umirila se je šele, ko je počasi najprej preštela do deset in nazaj.

Takrat pa …

Vau …

Presenečenje!

Prijatelji so ji pripravili slastno borovničevo torto, na vrhu katere je kraljeval najlepši, največji in najbolj okusen … OREH.

In tako je drugačnih pravljic za letošnje šolsko leto konec. Knjižničarka Daniela je vsem, ki so sodelovali v projektu podelila priznanja in simbolična darilca. V zahvalo pa je tudi ona prejela simpatično pozornost.

Related Images:

Dostopnost