Skoči na glavno vsebino

Prvi junijski dan smo na OŠ Milke Šobar – Nataše preživeli malo drugače. Zaključili smo s projektom Branje ne pozna meja/Čitanje ne pozna granice, v katerega smo vpeti že sedmo leto, sočasno s projektom pa je potekala tudi Noč knjige. Tako smo na lep način združili oba bralna projekta hkrati.

V projektih so sodelovali učenci 6., 8. in 9. razreda, obiskali pa so nas tudi naši dolgoletni prijatelji iz Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži iz Karlovca. Za goste smo najprej pripravili kratek kulturni program, v katerem je nastopila šolska folklorna skupina, učenka Sabina Matkovič je zapela pesem, gostje iz Karlovca pa so nas tudi sami presenetili s kamišibajem Pismo iz Zelengrada. Sledil je ogled šole, kjer smo pokazali tudi našo novo učilnico na prostem in začasne prostore šolske knjižnice.

Pripravljenih je bilo kar nekaj aktivnosti, v katerih so učenci ustvarjali, se zabavali, prepustili dogodivščinam, se preizkusili kot raziskovalci in uživali. Prva ustvarjalna delavnica je bila poslikava majic z akrilnimi barvami. Na tej delavnici se je pokazalo, da tudi risanje ne pozna meja. Učenci obeh šol so se potrudili in za spomin ustvarili lepo poslikane mavrične majice, v katerih smo naredili skupno fotografijo. Za naslednjo aktivnost smo se peš odpravili proti Majerju, kjer se je pričel lov za zakladom. Učenci so morali poiskati in odgovoriti na skrita vprašanja, ki so jih na koncu pripeljala do skritega zaklada. S to dejavnostjo smo se poslovili od naših hrvaških prijateljev in se jim zahvalili za obisk.

Za naše učence pa se dan še ni končal. Na Majerju, kjer so učenci tudi prespali, smo nadaljevali z aktivnostmi. Preizkusili smo se v pisanju smešnih zgodb, se igrali knjižni telefonček in sestavljali skupne zgodbe. Večer smo zaključili še s karaokami in se po napornem dnevu končno odpravili spat. Bila je zares nepozabna dogodivščina, ki jo bomo vsekakor nadaljevali tudi v prihodnje.

Iskrena hvala našim prijateljem iz Karlovca, zlasti Marijani Kolić in neumorni Đurđi Guštin, za obisk in prijetno druženje ter Čistilnemu servisu Marija Severinski, s.p., ki nam je finančno omogočil izpeljavo letošnjega dogodka. 

Related Images:

Dostopnost