Skoči na glavno vsebino

V torek, 25. in sredo, 26. 1. 2022, smo PPVI oddelki zaključili dneve dejavnosti Zdravstvene in zobozdravstvene vzgoje. Zdravstvene delavke iz ZD Črnomelj so za naše učence pripravile zanimive in poučne delavnice, učenci pa so v njih pridno sodelovali in ustvarjali. Poglejmo si, kako.

Učence PPVI I, II in IV sta obiskala kravica Lili in kuža Piki. Z njuno pomočjo so učenci ponovili osnove ščetkanja zob. Nato so prepoznavali živila in jih ločili na tista, ki so dobra ali slaba za naše zobe. Učenci PPVI IV so se ob tem spoznali tudi z igralnimi pripomočki zobozdravnika in se igrali, da pregledujejo in popravljajo zobe.

V PPVI V so se učili, kako so zgrajeni naši zobje in zakaj nas bolijo, če ne skrbimo za zobno higieno. Obnovili so tehnike temeljitega umivanja zob z zobno ščetko ter se seznanili z drugimi pripomočki za čiščenje zob. Preostali čas so namenili likovnemu ustvarjanju. Z likovnimi izdelki so želeli tudi druge opozoriti, kako pomembna je zobna higiena.

PPVI III pa je imel dan dejavnosti že v začetku oktobra. Učenci so ugotavljali, kako so skozi leta zrasli ter kako se njihova telesa spreminjajo. Spoznali so, kako so zgrajeni zobje in zakaj zobje bolijo, če si jih ne dobro umivamo. Naučili so se izdelati tudi trdo milo iz šampona in škroba.

Related Images:

Dostopnost