Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

seznanjamo vas z okrožnico MIZŠ, z dne 6. 11. 2021, v zvezi s preprečevanjem in obvladovanjem okužb z nalezljivo boleznijo Covid – 19.

SPREMEMBE, KI V SKLADU Z ZADNJIM ODLOKOM VELJAJO OD 8. 11. 2021:

  • osebe, starejše od 12 let, morajo pri vstopu v prostore šole izkazovati, da izpolnjujejo pogoj PCT (izjema so osebe, ki pripeljejo učenca v šolo)
  • uporaba mask je obvezna v vseh zaprtih javnih krajih
  • maske iz blaga niso več dovoljene, uporabljajo se le kirurške maske ali tipa FFP2
  • maska ni obvezna za:
      • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena
      • učence pri pouku športa
      • ob upoštevanju pogoja PCT v jedilnici

Samotestiranje za vse učence osnovne šole in dijake za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa bo od 15. novembra dalje obvezno, opravljalo se bo v šoli, in sicer trikrat tedensko. Testiranje s testi HAG za samotestiranje opravijo vsi učenci osnovne šole, razen če izpolnjujejo pogoje prebolevnosti ali cepljenja.
Samotestiranje bodo izvajali tudi učenci, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Testiranje se opravi pod nadzorom strokovnega delavca. Učenec na dan testiranja prinese test v šolo. Učencu pripada na mesec 15 testov, dobijo jih v lekarni.
V primeru pozitivnega testa se učenca napoti v izolacijsko sobo in obvesti starše. Starši ravnajo v skladu z navodili zdravstvene službe.

Na šoli ne bomo vodili poimenskega seznama učencev, ki so opravili samotestiranje, prav tako ne bomo beležili rezultatov testiranja. Učenci, ki bodo imeli s strani staršev podpisano izjavo, da otrok izpolnjuje pogoj PC ali s seboj ne bodo imeli testov, se v šoli ne bodo testirali.

V kolikor pride do sprememb ali dopolnil, vas bomo o tem obvestili.

Hvala za razumevanje.
Vse dobro. Ostanite zdravi.

Matjaž Barič
ravnatelj

Related Images:

Dostopnost