Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport smo prejeli okrožnico o spremembah odloka. Spremembe se nanašajo na izvajanje samotestiranja pri učencih.

Samotestiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi poteka za vse učence, razen za učence posebnega programa I. in II. stopnje. Samotestiranje je za učence prostovoljno in brezplačno. Izvaja se dvakrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih in sredah in poteka v domačem okolju. Učenci imajo od 29. oktobra 2021 dalje pravico do pridobitve desetih testov HAG na mesec. Pridobite jih v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja ali s potrdilom o vpisu.

Prostovoljno se samotestirajo učenci, ki niso preboleli COVID-19 in tisti, ki so preboleli COVID-19 in je od okužbe minilo več kot šest mesecev. Pogoj za samotestiranje je, da se učenec počuti zdrav, brez znakov akutne okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov mora učenec oz. njegovi starši poklicati ambulanto izbranega osebnega zdravnika. V primeru pozitivnega rezultata testa starši prav tako obvestijo izbranega osebnega zdravnika. V primeru pozitivnega PCR testa starši obvestijo tudi ravnatelja šole.

Želim vam lep preostanek počitnic!

Ravnatelj

 

Related Images:

Dostopnost