Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Milke Šobar – Nataše Črnomelj smo pod okriljem projekta Pasavček že četrto leto aktivni na področju preventivne varnosti v prometu. Naši učenci so preko številnih praktičnih in športnih aktivnosti spoznavali, kako varno vstopamo v svet prometa.

Sprehajali smo se po Črnomlju in se učili o pomenu raznih prometnih znakov. Obnovili smo, kako varno hodimo po površinah za pešce in kako prehajamo cestišče. S pomočjo prometnih znakov, ki smo jih pri pouku TIT v preteklih letih izdelali sami, smo se igrali razne poučne igre. Seveda smo velik poudarek naredili tudi pri varni vožnji v avtomobilu. S Pasavčkovim sloganom »Red je vedno pas pripet!« smo v času nacionalne preventivne akcije Varnostni pas beležili, ali so se učenci na poti v šolo pripeli z varnostnim pasom. Učenci so spoznali, da ni pomembno samo to, da se pripnemo, ampak tudi, kako se pripnemo. Ogledali so si demonstracijo pravilnega pripenjanja z varnostnim pasom (potek traku, nastavljanje višine varnostnega pasu …). Učenci so se tudi sami poskusili pripeti – in to kar v našem šolskem kombiju. Seveda se nismo nikamor odpeljali, smo se pa v šali dogovorili, da se naslednjič odpeljemo kar proti morju! Tudi na naše kolesarje nismo pozabili … Nekateri učenci so sončne majske dni izkoristili za vožnjo po kolesarskem poligonu. Zelo so se zabavali in se tudi marsikaj novega naučili. Veliko smo tudi ustvarjali. Učenci različnih razredov so pripravili krasne likovne in tehniške izdelke na temo varnosti v prometu. Vsi izdelki so tako krasili avlo naše šole, saj smo tudi letos pripravili našo tradicionalno Pasavčkovo razstavo.

Pasavček nas je spremljal skozi celotno šolsko leto, tudi v času pouka na daljavo. Naši učenci so preko ekranov zelo radi udejstvovali v projektu. Gradiva in slike dela na daljavo smo poslali Pasavčku, ki nas je za pridno delo tudi nagradil. Utrinki izvedbe projekta Pasavček na daljavo so bili objavljeni na spletni strani Agencije RS za varnost prometa. Za nagrade in objavo se iskreno zahvaljujemo.

Dokazali smo, da se da z malo volje narediti zelo veliko. Izvajalci projekta smo stremeli k temu, da se učenci zabavajo in se ob tem tudi veliko naučijo. Navsezadnje je varnost v prometu zelo pomemben korak v samostojno in odgovorno življenje.

Related Images:

Dostopnost