Skoči na glavno vsebino

Lanskega decembra je potekal že 28. dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev Rotary kluba Ljubljana, Rotary Distrikta 1912 in RTV Slovenija.

Zbrana sredstva so tudi letos namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Na koncertu je bilo zbranih 66.616 € in obdarili so 46 osnovnih šol širom Slovenije, ki so se prijavile na razpis. Zelo smo veseli, da je Miklavž uslišal naše želje in nam podaril nov zvočnik in glasbila v skupni vrednosti 1400 €.

Na OŠ Milke Šobar – Nataše veliko pozornost posvečamo glasbenemu področju. Poleg petja in poslušanja glasbe učencem omogočamo izražanje preko igranja na najrazličnejša glasbila v okviru glasbene vzgoje, šolske glasbene skupine, priložnostnih instrumentalnih zasedb na šolskih prireditvah … Glasba ima za otroke s posebnimi potrebami veliko terapevtsko vrednost, zato po glasbilih radi posegamo tudi pri drugih predmetih in pri individualnem delu z učenci.

Po šolskih prostorih se bo odslej razlegal zvok novih ukulel, afriških djemb, terapevtskih zvočnih bobnov, flavt, kraguljčkov in še česa, marsikdo pa bo posegel tudi po novem mikrofonu z zvočnikom ter nam kaj lepega zapel. Verjamemo, da se bomo tudi vam kmalu predstavili z novimi pridobitvami.

NAJLEPŠA HVALA Rotary klubu Ljubljana in vsem, ki ste sodelovali v dobrodelni akciji ZA VELIKO SRCE.

 http://www.rotary-klub-lj.si/prejemniki-sredstev-28-miklavzevega-koncerta-2020/

Related Images:

Dostopnost