Skoči na glavno vsebino

Tako kot spomladi nas je virus znova prisilil, da smo ostali doma. Verjamemo, da z izkušnjami iz spomladanskega obdobja, ko smo se prvič srečali z izobraževanjem na daljavo, sedaj skupaj nadaljujemo bolj pripravljeni in opremljeni z veščinami, ki nam pomagajo pri organizaciji našega vsakdana.

Učenci kljub različnim možnostim povezovanja prek spleta zelo pogrešajo neposredne stike s svojimi vrstniki. To obdobje lahko izzove ali poglobi različne stiske, tako pri odraslih kot tudi pri otrocih in mladostnikih. Vendar je kljub vsemu potrebno ohraniti pozitivne misli. Pomaga, če se pogovarjamo o tem, kar nas skrbi. Prisluhnite otrokom in jim na njim razumljiv način razložite, kaj se dogaja in jih opogumljate. Sami najbolje poznate svojega otroka, zato si zaupajte. Najdite aktivnosti, ki veselijo ter sprostijo vašo družino, pojdite ven, opazujte naravo, pokličite osebe, ki jih pogrešate, zabavajte se s hišnimi ljubljenčki, skupaj kuhajte ali se igrajte družabne igre. V kolikor se znajdete v stiski, najdite za pogovor osebo, ki ji zaupate. Tudi na spletu lahko poiščite koristne informacije, ki vam bodo pomagale pri dobrem počutju.

Za kakšen nasvet ali le telefonski pogovor se lahko obrnete na nas. Svetovalna delavka je vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 8.00 do 14.00 dosegljiva na telefonski številki: 040 879 031. Lahko ji pišete tudi na elektronski naslov: klavdija.zalec@guest.arnes.si in v najkrajšem možnem času vam bo odgovorila.

Spodaj vam posredujemo nekaj uporabnih spletnih povezav

https://zd-crnomelj.si/wp-content/uploads/2020/10/Kaj-lahko-storim-sam-da-ne-zbolim.pdf (vir: spletna stran ZD Črnomelj)

https://upec19.wixsite.com/ucniprocescovid19/izolacija

https://nijz.si/

Kot smo spoznali že spomladi, skupaj moremo in zmoremo. Potrudite se ostati potrpežljivi, pozitivno naravnani in predvsem čuvajte svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih.

Related Images:

Dostopnost