Skoči na glavno vsebino

V septembru in oktobru šolske knjižnice po vsem svetu praznujejo mednarodni mesec šolskih knjižnic. Praznovanju smo se pridružili tudi mi. Tema letošnjega meseca se glasi: »Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja.« Pomembno je, da učenci kljub svetovni pandemiji še naprej pridobivajo nova znanja, se poglabljajo v branje in razvijajo svojo domišljijo.

V septembru smo se vključili v nacionalno izmenjavo knjižnih kazalk, razred PPVI IV, V je obiskal Splošno knjižnico Črnomelj in opazoval postopek dela v knjižnici. Z mesecem septembrom pa smo pričeli tudi s selitvijo in prenovo knjižnice. Otvoritev prenovljene šolske knjižnice bo predvidoma v mesecu decembru.

Oktobra smo pričeli z branjem knjig za bralno značko ter izvedli 1. bralni maraton na naši šoli, kjer je vsak razred prebral eno knjigo Majde Koren. Za presenečenje pa nas je pisateljica tudi obiskala in nas zabavala z različnimi zgodbami. Njen obisk sta omogočili Javna agencija za knjigo in Društvo slovenskih pisateljev v okviru projekta Povabimo besedo.

V oktobru pa smo v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj pričeli tudi z dvema že znanima projektoma, in sicer Drugačne pravljice ter Pravljični potujoči kovček.

Knjižničarka Tina

Related Images:

Dostopnost