Skoči na glavno vsebino

Zaključuje se šolsko leto in s tem tudi dejavnosti v projekta Program dodatnega usposabljanja – PDU.

Učenci so bili tekom leta aktivni in vključeni v različne aktivnosti v okviru treh različnih Modulov.

V okviru Modula 5 (Pomoč pri samooskrbi s sadjem in zelenjavo in gospodinjska opravila) je skozi celo leto dišalo iz kuhinje po različnem pecivu, hkrati pa so bili učenci aktivni pri pripravi miz za pogostitve, postrežbi zajtrkov gostom ter pripravi tradicionalnega slovenskega zajtrka za celotno šolo. V jesenskih mesecih so učenci pripravljali šolski vrt za zimske mesece ter urejali zeliščno gredico. V zimskih mesecih so pripravljali decembrska darila, sadike za spomladansko sajenje ter načrtovali saditev v spomladanskih mesecih. Februarja in marca so se učenci preizkusili v ročnih spretnostih, in sicer v šivanju. Ob valentinovem in dnevu žena so tako sešili darilca. V času dela na daljavo so učenci pridno opravljali najrazličnejša opravila doma in jih skrbno zapisovali v svoj dnevnik opravil. Svoje delo so fotografirali in poslali učiteljici ter tudi tako pokazali, kaj vse zmorejo sami.

V okviru Modula 3 (Sodelovanje v obrtnih storitvah) sta dve učenki redno obiskovali delavnico Pomoč v dnevnem centru Doma starejših občanov Črnomelj. Izven matične ustanove smo izvedli štiriurno usposabljanje v Šokčevem dvoru in ogled dela v slaščičarni. Na šoli smo imeli zeliščarsko delavnico, pogosto smo tudi urejali šolsko okolico.

Kljub dvema mesecema odsotnosti zaradi epidemije in veliko odpadlih dejavnosti smo šolsko leto uspešno pripeljali h koncu. Veliko neznank nas čaka v prihajajočem letu, a eno je gotovo – PDU bo spet tu.

Projekt Program dodatnega usposabljanja PDU vodi Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (CIRIUS Vipava), v sodelovanju s partnerji (OŠ Milke Šobar – Nataše, OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta, OŠ Stanka Vraza iz Ormoža in nevladno organizacijo Bodi zdrav) in je sofinanciran s strani Republike Slovenije in Evropske unije.

 

Related Images:

Dostopnost