Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 15. 6. 2020, je na OŠ Milke Šobar – Nataše potekala valeta za učence 9. razredov. Hkrati pa so se poslovili tudi učenci, ki šolo obiskujejo 9. leto in letos svoje šolanje tudi zaključujejo.

Letošnja valeta je potekala nekoliko drugače, čisto izven okvirja. Kot po drugih šolah je tudi pri nas prevladovala video-valeta. Vsi učenci na šoli so imeli možnost ogleda valete preko interaktivnih tabel v učilnicah šole. Preko video posnetkov smo se podali po stopinjah naših učencev v odhajanju in spoznali njihove zgodbe, ki so jih pisali na naši šoli. Ogledali smo si tudi izjave njihovih sošolcev, lastno predstavitev in nastope. Ob gledanju posnetkov in starih fotografij smo se tudi zelo zabavali. Kot vodilna nit nas je spremljala pesem reperja Nipkeja »Izven okvirja«, ki pa ni zaznamovala samo valete, ampak kar celotno šolsko leto, ki je potekalo na drugačen način, kot smo ga sicer vajeni.

Uradni del valete, ki so se ga udeležili nekateri starši, starejši učenci, učitelji in ravnatelj so učenci pripravili ob izdatni pomoči sošolcev iz 7. in 8. razreda. Poleg okrasitve prostorov in avtomobilov s toaletnim papirjem smo bili priča tudi mini tekmovanju za ključ, ki so si ga pridobili učenci 8. razreda. Predaji ključa sta sledila govora razredničarke Monike Mihelič in ravnatelja ter prejem pohval in daril. Slavnostni dan smo zaključili z obiskom bližnje picerije. Tako so se od šolskih klopi poslovili učenci 9. razreda, ostali učenci pa bodo morali še nekaj dni počakati na počitnice.

Črtu, Maji, Mateji, Gordanu, Klari, Tanji in Aleksiji želimo vse dobro na njihovi nadaljnji poti!

 

Related Images:

Dostopnost