Skoči na glavno vsebino

Za dekleta z OŠ Milke Šobar – Nataše so zadnji trije dnevi na projektu Erasmus+ v Franciji minili v spoznavanju in preizkušanju novih plesnih tehnik, uporabnih v plesni terapiji za osebe s posebnimi potrebami. Obenem pa smo spoznavale tudi francosko podeželje.

Tako smo se v soboto, 12. 11. 2019, preizkusili na čisto pravem plesišču in v družbi domačinov plesali tradicionalne francoske plese. Nedeljsko popoldne pa smo preživeli na izletu po bližnji okolici Toulusa. Obiskali smo srednjeveško vasico Montbrun-Bocage ter si ogledali zanimive zgradbe in še zanimivejšo tržnico, na kateri je moč kupiti lokalne specialitete in okušati dobrote iz eksotičnih držav. Peljali in sprehodili smo se skozi prazgodovinsko jamo Mas d’Azil, kjer so  še danes ohranjene stenske poslikave jamskih ljudi.

V ponedeljek nas je plesna terapevtka Lucile vodila skozi nove plesne tehnike po metodi Laban. Zvečer je sledil kulturni večer, na katerem smo udeležencem predstavile Slovenijo in jih seznanile s tradicionalnimi slovenskimi jedmi, plesom in glasbo. Poleg Slovenije pa smo udeleženci spoznali zanimivo Indonezijo, njeno kulturo, kulinariko in seveda tudi plese.

Related Images:

Dostopnost