Skoči na glavno vsebino

Svetovalnica je bogatejša za sistem učenja Play Attention, ki pomaga razvijati in podaljševati pozornost ter koncentracijo. Namenjena je otrokom z ADHD, motnjo pozornosti, avtizmom, disleksijo, poškodbo možganov, lahko pa jo uporabljajo tudi odrasle osebe z Alzheimerjevo ali Parkinsonovo boleznijo za urjenje spomina.

Namen uporabe naprave Play Attention je:

  • razvijanje pozornosti;
  • zmanjšanje simptomov hiperaktivne motnje;
  • razvijanje sposobnosti pomnjenja;
  • sposobnost izključiti zunanje moteče dražljaje;
  • omogočanje dokončanja nalog;
  • razvijanje organizacijskih sposobnosti.

Otroci po uporabi sistema postanejo bolj pozorni, lažje sledijo delu v šoli ter nadzirajo svoja čustva oziroma reakcije (zmanjšanje impulzivnosti). Namenjen je otrokom, starejšim od 6 let.

Play Attention vsebuje zanimive video igre, ki jih izberemo za posameznega otroka. Igra se igra s pomočjo posebne zapestnice, ki jo namestimo otroku na roko ali nogo. Ta zapestnica pošilja podatke o možganski aktivnosti. Tako igralec sproti dobiva povratno informacijo, kako je osredotočen na nalogo. S svojo pozornostjo torej nadzoruje potek igre. Tak način ne predstavlja klasičnega učenja, s katerim imajo otroci pogostokrat težave, temveč postane razvedrilo, ki se ga radi lotijo, saj ga dojemajo kot igro.

V ponedeljek, 28. 1. 2019, je za strokovne delavce OŠ Milke Šobar – Nataše potekala predstavitev in izobraževanje za uporabo naprave Play Attention, ki jo je vodil g. Marko Ferek iz združenja Buđenje iz Zagreba. Lahko smo preizkusili svoje spretnosti zadrževanja pozornosti in ugotovili, da to sploh ni tako lahko. Zahvaljujemo se g. Marku za deljenje znanja in izkušenj.

Nakup drage naprave so omogočili naslednji donatorji: Občina Črnomelj, KZ Metlika, Krka d.d. Novo mesto, Akrapovič d.d., Bošnjak Krunoslav, Livar d.d., GVO d.o.o., Nix d.o.o., Amzs, Art d.o.o., Avto Pezdirc, A sprint d.o.o., Petrol d.d., Strojplast Semič, Triglav d.d., Quantum, Parkelj servis, trgovina in storitve d.o.o., Grafične storitve Robert Glazer s.p. Vsem se najlepše zahvaljujemo.

Vsi, ki bi vas zanimala podrobnejša predstavitev naprave Play Attention, ste vabljeni na dan odprtih vrat, ki bo potekal v soboto, 2. 2. 2019, na OŠ Milke Šobar – Nataše. V novi učilnici Dijaškega doma vam bomo od 10. ure naprej predstavili, kako naprava deluje, lahko pa se boste tudi sami preizkusili v spretnosti fokusiranja in zadrževanja pozornosti. Vabljeni!

Related Images:

Dostopnost