Danes, 8. marca 2019, smo na šoli dobili prav poseben obisk. Obiskal nas je brazilski veleposlanik, njegova ekscelenca Renato Mosca de Souza z ženo. Ob tej priložnosti smo v goste povabili tudi župana Občine Črnomelj Andreja Kavška in gospoda Andreja Severja, ki nas vedno rad počasti s svojim obiskom. Prireditev, ki so jo pripravili učenci skupaj z učiteljicami, je bila pomladno obarvana.

V vlogi povezovalcev sta se odlično znašla učenca Rok Perko in Anja Papa. Pevski zbor nam je ob spremljavi šolskega benda zapel pesmi Čakala bom in Čebelar. Učenka Tina Mlakar pa je na citre zaigrala pesmico Marko skače. Roberta Hudak je zapela pesem Ena ptička. V vlogi deklamatorjev pa so se z Župančičevo pesmijo Ciciban in čebela preizkusili učenci 2. in 3. razreda. Kulturni program so zaključili učenci 1. razreda in PPVI I, II, ki so nas s petjem in plesom povabili na izlet z avtobusom.

Učenci so med prireditvijo razveselili ženski del kolektiva, saj so vsaki podarili rožico ob dnevu žena. Šopka je bila deležna tudi ga. Mosca de Souza.

Ob koncu nam je brazilski veleposlanik zaželel veliko uspehov in ustvarjalnosti še naprej ter nam poklonil lepo darilo – nekaj knjig v slovenskem jeziku po njegovem izboru in tablični računalnik, ki ga bomo z veseljem uporabljali pri pouku.

Obisk sta gospod veleposlanik in žena končala z ogledom šole in s pogostitvijo, ki so jo pripravili učenci z učiteljico Martino. S skupnimi močmi nam je uspelo lepo predstaviti našo šolo in verjamemo, da bo ostala gostom v posebnem spominu.

Email this to someoneShare on Google+Share on Facebook
Dostopnost