Z učenci vsako leto nastopimo na republiškem srečanju gledaliških skupin. V letošnjem šolskem letu smo uprizorili belokranjsko ljudsko pripovedko Lonec bi šel, pa nima nog. Predstava, v kateri je sodelovalo 11 učencev, je bila scensko in glasbeno opremljena. V njej so nastopili:

Mož: Danijel Brinc
Žena: Alja Ivančević
Pripovedovalka: Tea Čemas
Radovedna soseda: Anja Papa
Sosedje, zijala: Julija Krhin, Mateja Šuklje, Nastja Džurdžević, Ema Brodarič
Popotnik: Mateja Šuklje
Glasbena spremljava: Erik Kolenac, bas kitara, Rok Kolenac, klaviature, Sebastjan Urbič, cahon

Predstavo je režirala Mateja Medvešek Rjavec, učenci so glasbeno ustvarjali pod mentorstvom Vlaste Lah. Za sceno je poskrbela Andreja Schwenner z učenci.

S šolsko predstavo smo v torek, 20. marca 2018, nastopili za naše učence, delavce šole, starše ter za otroke iz razvojnega vrtca v večnamenskem prostoru šole.

V sredo, 21. marca 2018, smo se odpeljali v Zagorje ob Savi, kjer smo nastopili na odru tamkajšnjega kulturnega doma, kjer je potekalo 9. republiško srečanje gledaliških skupin za učence OŠPP.

V petek, 24. marca pa smo se odpravili na gostovanje v metliški vrtec in metliško osnovno šolo, kjer smo s predstavo razveselili tamkajšnje malčke in učence 1. triade.

Lepa izkušnja za vse, ki smo bili z gledališkimi dogodki tega tedna povezani, nas bo spremljala še dolgo. Aplavzi, čestitke, pozornost in prijazne besede pa je nagrada tiste vrste, ki jo je potrebno doživeti in jo shraniti za kašen bolj oblačen dan v našem razpoloženju.

Prispevka tudi na:

https://www.vrtec-metlika.si/lonec-bi-sel-pa-nima-nog/

http://www.osmetlika.si/2018/03/23/gledaliska-predstava-lonec-bi-sel-pa-nima-nog/

Zahvala šoferjema Petru in Sašu, ki sta nam omogočila, da smo v petek lahko nastopali v celotni scenski opravi, ki si jo naša predstava zasluži.

Mateja Medvešek Rjavec

Email this to someoneShare on Google+Share on Facebook